Kuglay & Trandafir – societate civilă de avocați
Adresă birou
Contact

Adresă: Str. Ing. Gh. Duca nr. 6, ap.5, Sector 1, 011071,  Bucureşti

Mihaela GHIRCA-BOGDAN este avocat în cadrul Baroului București și activează în cadrul formei de exercitare proprii (Cabinet Individual), având peste 15 ani de experiență profesională în domeniul dreptului, în special în coordonarea și managementul litigiilor comerciale, administrative și penale.

După finalizarea cursurilor de licență ale Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Mihaela a absolvit un Masterat în Drepturile Omului în Franța. Ulterior finalizării studiilor, și-a început cariera profesională ca jurist la Grefa Curții Europene a Drepturilor Omului unde, timp de 4 ani a gestionat cauze privind România. Ulterior, pentru o perioadă de aproape 10 ani a coordonat serviciul litigii al unei mari bănci din România, având responsabilități în managementul măsurilor asigurătorii și de executare (civil, fiscal și penal) asupra conturilor clienților și a unei părți semnificative a litigiilor prin stabilirea și urmărirea aplicării strategiei. A reprezentat banca în fața instanțelor civile și penale. Totodată, a coordonat o echipă multidisciplinară în vederea recuperării unor creanțe speciale ale băncii care a presupus inclusiv măsuri de recuperare și litigii înafara teritoriului României. Toate aceste activități au implicat, pe lângă cunoașterea dreptului și a practicii naționale, și o bună cunoaștere și înțelegere a dreptului european și a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene și a Curții Europene a Drepturilor Omului.

În paralel, a colaborat și continuă să colaboreze cu ONG-uri active în materia drepturilor omului în proiecte privind drepturile persoanelor private de libertate, discriminare, violență de gen. A scris articole și editat cărți în materia drepturilor omului.